Het wereldkampioenschap rugby (rugby union) werd voor het eerst gehouden in 1987. Sindsdien wordt het toernooi iedere vier jaar georganiseerd door de International Rugby Board (IRB). Het wordt hierbij afwisselend op het noordelijk halfrond en het zuidelijk halfrond gespeeld.

**WK Rugby Union**

Het WK Rugby Union is het hoogtepunt van de internationale rugby union kalender. Het wordt om de vier jaar gehouden en brengt de beste teams ter wereld samen om te strijden om de Webb Ellis Cup.

Het toernooi vindt plaats over een periode van ongeveer zes weken, waarbij teams worden verdeeld in poules en een knock-outfase spelen. De finale wordt gespeeld in het grootste stadion van het gastland.

Het WK Rugby Union is een van de meest populaire sportevenementen ter wereld, met miljoenen fans over de hele wereld. Het is een showcase van vaardigheid, kracht en uithoudingsvermogen, en het biedt altijd een spannende en boeiende ervaring.

De eerste WK Rugby Union werd gehouden in 1987 in Australië en Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland won het toernooi en is sindsdien het meest succesvolle team, met drie titels. Andere winnaars zijn Zuid-Afrika (drie titels), Engeland (twee titels) en Australië (twee titels).

Het WK Rugby Union 2023 wordt gehouden in Frankrijk. De finale wordt gespeeld in het Stade de France in Parijs.