Gemenebestspelen - Rugby 7s

Links
Wikipedia

Rugby sevens at the 2022 Commonwealth Games was held at the Coventry Stadium from 29 to 31 July 2022.

A total of 16 teams competed in the men's tournament, while eight contested the women's tournament. South Africa won the men's tournament, while Australia won the women's.

Het rugbytoernooi op de Gemenebestspelen is een zeven-tegen-zeven variant van rugby union die wordt gespeeld op de Gemenebestspelen. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 1998 op de Spelen in Kuala Lumpur en is sindsdien een vast onderdeel van het programma.

Het toernooi is open voor alle leden van het Gemenebest en wordt gespeeld volgens de regels van het International Rugby Board. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 100 meter lang en 70 meter breed, met twee doelen aan elk uiteinde.

Het toernooi wordt gespeeld in een poule- en knock-outfase. De eerste twee teams in elke poule plaatsen zich voor de knock-outfase, die begint met de halve finales. De winnaars van de halve finales spelen in de finale om de gouden medaille, terwijl de verliezers om de bronzen medaille spelen.

Het toernooi is een van de meest populaire evenementen op de Gemenebestspelen en is een geweldige manier om de sport te promoten in het Gemenebest. Het toernooi is ook een kans voor de beste rugbyzeven-teams van het Gemenebest om tegen elkaar te strijden en te strijden om de titel van Gemenebestkampioen.