Asia U23 Champs

**Aziatische U23-kampioenschappen**

De Aziatische U23-kampioenschappen is een tweejaarlijks internationaal volleybaltoernooi voor mannen onder 23 jaar en vrouwen onder 23 jaar in de regio Azië en Oceanië. Het toernooi wordt georganiseerd door de Aziatische Volleybalconfederatie (AVC) en is een kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap volleybal onder 23 jaar.

**Geschiedenis**

Het eerste Aziatische U23-kampioenschap voor mannen werd in 2015 gehouden in Nakhon Ratchasima, Thailand. Iran won het inaugurale toernooi en Japan won de zilveren medaille. Het eerste Aziatische U23-kampioenschap voor vrouwen werd in 2017 gehouden in Nakhon Pathom, Thailand. Japan won de eerste gouden medaille en China won de zilveren medaille.

**Formaat**

Het toernooi wordt gespeeld in een round-robin-formaat, waarbij elk team tegen elk ander team in hun groep speelt. De top twee teams uit elke groep gaan door naar de knock-outfase, waar ze strijden om de gouden medaille.

**Deelnemende landen**

De deelnemende landen aan het Aziatische U23-kampioenschap worden bepaald door de AVC. De volgende landen hebben deelgenomen aan het toernooi: